De omgeving

Toeristische steden zoals Malaga & Marbella zijn allemaal binnen bereik.
Toerisme op en top

Málaga (29 km)

Malaga is de grootste stad van Zuid-Spanje en met zijn ligging aan zee een grote toeristische trekpleister. Malaga is tevens hoofdstad van de gelijknamige provincie en het geografisch middelpunt van de Costa del Sol, met in totaal 160 km aan zandstrand. Deze charmante en kosmopolitische stad, geboorteplaats van de wereldberoemde schilder Pablo Picasso, ligt aan een prachtige baai en is gezegend met veel zonneschijn en een bijzondere lichtval. De stad kenmerkt zich door zijn brede lanen omzoomd door palmbomen, zijn levendig nachtleven, belangrijke musea en uitstekende visrestaurants.
TOERISTISCHE TREKPLEISTERS

Marbella (34 km) en Mijas (14 km)

Mijas is een typisch bergdorp (Mijas Pueblo) en badplaats. La Cala de Mijas is het dichtst bijgelegen strand. Het centrum van Mijas Pueblo is te bereiken op de rug van ezeltjes (Burrotaxis) of een flinke klim via de steile straatjes. 400 meter boven de zee geniet je van een prachtig zicht tussen de witte huisjes. Mijas is te combineren met een bezoek aan de befaamde badstad Marbella.
BADPLAATSEN

Torremolinos -
Benalmádena (25 km)

Torremolinos (‘Torre de Molinos’ oftewel
‘toren van de molens’) is wellicht de bekendste
badplaats aan de Costa del Sol
voor Nederlanders en Vlamingen. 8 km
lang fijn zandstrand is de place-to-be voor
zonnekloppers.
Minder bekend maar even toeristisch is Benalmádena,
waar een moderne kabelbaan
je naar de 742 m hoge Calamorro brengt
om mooie wandelingen te maken.

avontuur

El Caminito del Rey
Het Koningspadje
(33 km)

Een wandelpad dat loopt van Ardales (ingang en parkeerplaats El Kiosko) en eindigt in El Chorro bij Alora. Het pad is drie kilometer lang en bevindt zich 100 meter boven de rivier ‘El Chorro’, is 1m breed, tegen de rotswanden. Het kan alleen vanaf de noordelijke kant (de ingang) worden afgelegd. Bij aankomst is de dichtstbijzijnde parkeerplaats voor auto’s een kilometer verwijderd. In 1921 werd het pad door Koning Alfonso XIII gebruikt om de dam te openen, vandaar de koninklijke naam.
indrukwekkende architectuur

Ronda (76 km)

Ronda is een van de meest bezochte steden in Andalusië , door zijn indrukwekkende ligging op de rand van een plateau. De rivier Tajo verdeelt de stad in twee, met de imposante Puente Nueva als verbinding. De arena van Ronda dateert van 1785, is de oudste van Spanje en is vrij te bezichtigen.
de rots

Gibraltar (111 km)

Wil je een stukje Engeland proeven aan de Costa del Sol, dan is Gibraltar, gebouwd op de beroemde rots, een aanrader. Vermits je Engels grondgebied betreedt gelden alle britse grensregels die na Brexit van toepassing zijn. De kabelbaan brengt je 500 m hoger naar de top van de rots. Een attractie zijn de maggot, de laatste in het wild levende apen in Europa die door de Britse soldaten vanuit Afika zijn meegenomen als huisdieren. Voor agressief gedrag wordt gewaarschuwd.
historie

Granada Alhambra
(153 km)

De mooiste stad van Andalusië is ontegenspreklijk Granada, aan de voet van de Sierra Nevada, de hoogste bergketen van het Iberisch Schiereinland. Het Alhambra met zijn eeuwenoude christelijke en moorse paleizen en geurende tuinen, maakt de stad onsterfelijk en uw bezoek onvergetelijk.
BELEVING

Sevilla (200 km) en Cordoba (185 km)

Twee van de mooiste steden in Spanje, bekend om hun geschiedenis, en niet minder om hun ontelbare tappas bars en restaurants. Omdat de beschrijving ervan zo uitgebreid is, verwijzen we graag naar alle reisgidsen die op de markt zijn
Klaar om te op vakantie te gaan ?
nl_BE